De Vlaamse Bij - VVCB

Standnummer

6111

Info

Fortuné De Kokerlaan 13, 9940 Evergem - B

Merken

Bedrijfsinfo

Het herstel van de bijenteelt in Vlaanderen is algemene prioriteit voor overheids instanties en privé groeperingen in de bijenteelt. De Universiteit Gent neemt  met ‘Honeybee Valley’ het voortouw voor het gehele EU-programma op dit gebied. De verantwoordelijke minister voor Landbouw geeft voor de eerstkomende drie jaar hiervoor een ruime financiele ondersteuning.

‘De Vlaamse Bij’ en VVCB vzw werken samen met het in Duitsland ontwikkelde zgn. ‘Beebreed.eu’ computergestuurd selectieprogramma voor de bijenteelt (www.beebreed.eu).

Elke regio heeft een codenummer (België = “57”) en een administrator. In een aantal georganiseerde teeltstanden worden “prestatietests” uitgevoerd. De prestatiegegevens worden ingevoerd in een centrale computer die de “teeltwaarde” van elke gekweekte koningin berekent. Met dit programma wil men bijdragen tot een mogelijke oplossing van het dringende probleem van de zichtbare achteruitgang van de bijenteelt in Europa.

VVCB vzw verspreidt met dit teeltprogramma carnica bijenkoninginnen met een hoge score op het gebied van bijengezondheid en honingproductie.

Nieuwigheden

VVCB vzw organiseert in het zomerseizoen cursussen over kunstmatige inseminatie van bijenkoninginnen.

Afbeeldingen

Foto's 2017

Headsponsor

KBC

Sponsors

Partners

Organisatie

Agriflora CV
Kortrijksesteenweg 1097c
B-9051 Gent
BTW BE 0461 573 411

Contact

Tel : (+32) (0)9 245 36 13
Fax : (+32) (0)9 245 36 11
info@agriflanders.be