BIVIT

Standnummer

1262

Info

Westlaan 14, 8560 Gullegem

Merken

  • BIVIT

    Premixen , nutritionele supplementen en mineralen: De premixen voor varkens, pluimvee, rundvee en andere diersoorten worden aangevuld met specifieke, nutritionele supplementen en rundveemineralen.

Bedrijfsinfo

Bivit spreekt de ondernemer in elke voederfabrikant en veehouder aan door te stimuleren en bij te staan met resultaatgericht nutritioneel advies. Onze wetenschappelijke know-how inzake voormengsels en nutritionele supplementen vormt de basis voor een duurzaam en succesvol beheer van het bedrijf. Met gezondere dieren en een verhoogd rendement als resultaat. Want de veehouder wil vandaag meer dan ooit, in volledige transparantie én met de nodige garanties resultaten boeken. Juiste kernvoeders zijn essentieel voor de gezondheid van de dieren en het moderne veehoudersbedrijf. De perfecte kernvoeding zal bovendien de medische kosten drastisch verlagen. Met Bivit kan elke voederfabrikant en veehouder de basis leggen voor een duurzame verbetering van het rendement.

Nieuwigheden

Acid Stop: Unieke samenstelling buffert pensverzuring enkel wanneer het moet!

Pensverzuring, in de meeste koppels koeien zijn er wel enkele die er last van hebben. Veel suikers, zetmeel en/of krachtvoeder zorgen voor een hogere productie aan melkzuur, waardoor de pens zuurder wordt. Dit zorgt voor een veranderende populatie aan pensbacteriën, waardoor de melkzuur producerende bacteriën alleen nog maar beter gedijen: de vicieuze cirkel is ingezet. Men spreekt van pensverzuring als de pH zakt onder 5,8. Rechtstreekse gevolgen zijn een verminderde melkproductie met een lager melkvetpercentage, aangezien er minder propionzuur, boterzuur en azijnzuur wordt geproduceerd. Dit zijn de 3 belangrijkste vluchtige vetzuren die in de pens worden aangemaakt en door de koe worden opgenomen. Door het zure milieu kan ook de penswand aangetast geraken waardoor, in sommige gevallen, toxines de bloedbaan kunnen binnendringen: aandoeningen zoals hoefbevangenheid kunnen het gevolg zijn.

Lees meer

Afbeeldingen

Foto's 2017

Headsponsor

KBC

Sponsors

Partners

Organisatie

Agriflora CV
Kortrijksesteenweg 1097c
B-9051 Gent
BTW BE 0461 573 411

Contact

Tel : (+32) (0)9 245 36 13
Fax : (+32) (0)9 245 36 11
info@agriflanders.be